2012. 11. 19.

Datolyás - banános kocka

Recept forrása:  http://cherrywives.blogspot.com/2012/11/datolyas-bananos-kocka.html?showComment=1353315835695


Hozzávalók: / normál méretű, kb.30 x 20as tepsihez /

30 dkg datolya / 2 dobozzal vegyünk, mert kimagvalás után pont 30 dkg lesz /
17 dkg Ráma margarin vagy vaj
1 csomag vaníliáscukor
2 db érett banán
3 egész tojás
5 dkg őrölt mandula
5 dkg durvára vágott dió
7.5 dkg finomliszt
7.5 dkg étkezési keményítő
1/2 comag sütőpor
6 dkg kakaópor / ha holland kakaóport használunk, akkor elegendő belőle 4 dkg is /


Elkészítés:

A datolyákat kimagvaljuk, aztán apró kockákra daraboljuk és egy teflon lábosban feltesszük főni annyi tejjel, ami ellepi. Kis lángon fedő alatt 8 - 10 percig főzzük ügyelve arra, hogy le ne kapjon.
Aztán a lángot feljebb vesszük és kb.2 percig állandó kevergetés mellett hagyjuk forrni, amíg puding sűrűségű masszát nem kapunk, majd félretesszük hűlni.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, légkeveréses sütőt 160 fokra.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tepsit kenjük ki pár csepp étolajjal, mielőtt a sütőpapírt beletennénk, így az nem fog össze-vissza csúszkálni a tepsinkben, ezzel nagyban megkönnyítve a dolgunkat.
A banánokat törjük pépesre egy villával.
A puha margarint robotgép segítségével keverjük habosra és adjuk hozzá a vaníliáscukrot és a pépes banánokat. Ismét keverjük át a masszát, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat - keverjük ki a géppel, majd következik a kihűlt datolyapép.

most már dolgozhatunk fakanállal is. A masszához adjuk a lisztet, a kakaóport, az őrölt mandulát, a sütőport és végül a durvára vágott diót is.

30 percig sütjük, de ajánlatos tűpróbát végezni *
Tűpróba: Egy fogvájót szúrjuk bele a süti közepébe és ha már nem ragadt rá tészta, akkor átsült a sütink és kivehetjük a sütőből.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd jó étvággyal elfogyasztjuk .




        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése